Miért előnyös a lazac fogyasztása?
A lazac kollagénekben és omega 3 zsírsavakban az egyik leggazdagabb élelmiszerünk.
Az omega 3 zsírsavak elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez.
A halkollagén könnyű felszívódása, emészthetősége miatt előnyös lehet a gyomor - vagy bélpanaszokkal küszködők, illetve az autoimmun betegséggel élők számára. A halkollagénben az I-es és a II-es típusú kollagént találjuk meg. A kollagén összetart, erőt, rugalmasságot, áldásos elasztikus tulajdonságokat köszönhetünk neki. Bőrünk 75%-át, testünk fehérjéinek pedig a 35%-át teszi ki. Minden olyan esetben, amikor testünknek új sejtek termelődésére van szüksége - például fejlődés, növekedés vagy gyógyítás - szervezetünk a kollagénhez nyúl. Az I-es típusú kollagénnel bőrünket, csontjainkat, inainkat támogathatjuk meg, míg a II-es típusú kollagén porcaink, szemünk erősítője.
A halkollagénnel természetes módon fiatalíthatjuk meg bőrünket, és segíthetjük elő a sejtmegújúlást, a szervezetünknek szükséges anyagok biztosításával.